Wat doen onze ambassadeurs?

Onze ambassadeurs vertellen hun verhaal over leven met een beperking in klaslokalen aan studenten of docenten, in het gemeentehuis, in het kantoor of trainingsruimte van een bedrijf of aan bijvoorbeeld professionals van een maatschappelijke organisatie. Of bij verenigingen, clubs en andere plaatsen waar mensen zich in het algemeen ontspannen. Onze ambassadeurs vertellen ook over hun ervaringen in de media of bij andere gelegenheden om bewustwording te bevorderen.

Onze ambassadeurs geven waar nodig en/of mogelijk ervaringsgerichte trainingen en workshops met een unieke en betekenisvolle leerervaring. We leren anderen hoe het is of was om cliënt te zijn met een hulpvraag. Of we laten ervaren hoe het is om het even niet meer te weten of afhankelijk te zijn van anderen.

Onze ambassadeurs helpen Amersfoort toegankelijker maken door in de stad openbare gebouwen, winkels en pashokjes, festivals, theaters en horeca, sportcomplexen, maar ook pleinen, wegen, straten, bruggen en de openbare ruimte te checken en controleren op toegankelijkheid.

Ambassadeurs nemen ook deel aan overlegstructuren om daar het geluid van mensen met een beperking en chronisch zieken in Amersfoort te laten horen en bewustwording te vergroten. Dat doen ze alleen of samen met anderen. Onbeperkt Amersfoort vertrouwt op haar ambassadeurs en ondersteunt ze waar nodig met trainingen en workshops.

Samen met ambassadeurs organiseert Onbeperkt Amersfoort tijdens de Week van de Toegankelijkheid een publieksevenement en kunnen we andere activiteiten organiseren om bewustwording aan te jagen en zichtbaarheid te vergroten. 

Samen met het bestuur van Onbeperkt Amersfoort wordt een jaarplan, actieplan of beleidsplan gemaakt. De input van ambassadeurs op wat Onbeperkt Amersfoort is en wil zijn is groot, want wij geloven dat onze ambassadeurs het hart zijn van onze organisatie.  

Hoeveel tijd kost het?
Dat is heel afhankelijk van jezelf, je ervaringsdeskundigheid, de plannen die we hebben, eigenlijk van heel veel dingen. We zullen ambassadeurs hebben, die in een commissie plaatsnemen en van tijd tot tijd met andere mensen en ervaringsdeskundigen vergaderen. We zullen ook ambassadeurs inzetten, die op scholen, bedrijven of bij andere organisaties, zoals de gemeente over hun ervaringen vertellen. Of die in de krant, op radio of televisie hun verhaal vertellen. Dat betekent dat we niet precies kunnen aangeven hoeveel tijd het gaat kosten. Sterker, we zijn al blij als je als ambassadeur van Onbeperkt Ambassadeur genoemd wilt worden en misschien helemaal nooit tijd of energie hebt om iets te doen! Jouw inzet kan volstaan met je naam als ambassadeur.

Jij als ambassadeur, dat is voor ons voldoende, ook als je – om wat voor reden dan ook – nooit tijd of energie hebt om je daadwerkelijk in te zetten voor Onbeperkt Amersfoort.

Wat is een ambassadeur?
Hoe word je ambassadeur?
Wie zijn onze ambassadeurs?